TV LIVE Radio
Nga Vendi
19 korrik 2021
Bekteshi: Me ndryshimet e Ligjit për mbështetje financiare të investimeve më shumë se 200 kompani përfitojnë kushte më të mira për investim

Bekteshi: Me ndryshimet e Ligjit për mbështetje financiare të investimeve më shumë se 200 kompani përfitojnë kushte më të mira për investim

Me propozim të Ministrisë së Ekonomisë, Qeveria në seancën e sotme miratoi ndryshimet dhe plotësimet e Ligjit për mbështetje financiare të investimeve, njoftoi Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi në profilin e tij në fejsbuk.

Me këto ndryshime të Ligjit lehtësohen kriteret për aplikim dhe për pagesën e mbështetjes financiare për kompanitë prodhuese.

Me ndryshimet e këtij Ligji do të lehtësohen kushtet për 245 kompani që kanë kontrata aktive, e veçanërisht kompanitë potenciale të reja, që kanë investuar në vitin 2020 ose do të investojnë në vitin 2021.

Në përputhje me ndryshimet ligjore:
– Lehtësohen kushtet për ndarjen e mbështetjes financiare për kompanitë që kanë investuar në kushte të Kovid-it
– Rritet përfshirja e kompanive që do të mund të aplikojnë për mbështetje financiare
– Përmirësohen kushtet për investime nga diaspora
– U jepet mbështetje plotësuese financiare kompanive që janë nga rajonet më pak të zhvilluara në shtet.

Qëllimi i ndryshimeve dhe plotësimeve të këtij ligji është nxitja e përshpejtuar e rritjes ekonomike në Republikën e Maqedonisë së Veriut përmes mbështetjes së investimeve për rritjen e aftësisë konkurruese të ekonomisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe të punësimeve.

Ligji për mbështetje financiare të investimeve filloi të zbatohet në vitin 2018 si pjesë e Planit për rritje ekonomike të Qeverisë.Të ndryshme
Më shumë
Asnjë viktimë nga Covid-1913 qershor 2021
Zaev: Rrjeti 5G do të shkaktojë më shumë efekte pozitive sesa energjia elektrike23 tetor 2020
Zgjedhjet 2021/ PS kryeson në 9 qarqe, e para edhe në Dibër! Vijon numërimi i votave26 prill 2021

Radio Uskana - LIVE
Luana Vjollca 1 Mije Vjet - 1080p