TV LIVE Radio
Nga Vendi
14 shtator 2021
Nuredini: Mjedisi në fokus të bisedimeve me senatorët francezë

Ministri Nuredini siguroi se mbështetja nga Franca hap një fushë të gjerë bashkëpunimi në disa sfera ekonomike.Vizioni i vendit për mbrojtjen e mjedisit në arritjen e agjendës së gjelbër të BE-së, përparimi në harmonizimin e legjislacionit kombëtar në terren me ligjin evropian, gatishmëria e vendit dhe dinamika për përdorimin e fondeve të para-anëtarësimit të BE-së në zonë, si dhe sfidat me të cilat përballemi në mbrojtjen e mjedisit, ishin fokusi i bisedimeve që Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor pati me një delegacion nga Senati Francez.

 

Takimi u organizua si pjesë e vizitës së delegacionit francez të grupit të miqësisë ndër-parlamentare Francë-Ballkanin Perëndimor në Senatin e Republikës Franceze.

Senatorja Martha De Sidrak, kryetare e grupit dhe nënkryetare e Komisionit Parlamentar për Planifikimin Rajonal dhe Zhvillimin e Qëndrueshëm, theksoi angazhimin e qeverisë franceze për bashkëpunimin rajonal dhe mbështetjen për angazhimet mjedisore të vendit tonë.

Ministri Nuredini siguroi se mbështetja nga Franca hap një fushë të gjerë bashkëpunimi në shumë sfera ekonomike dhe shprehu kënaqësinë me faktin se Franca është gati të jetë partneri ynë strategjik në mbrojtjen e mjedisit dhe ndryshimin e klimës. Ministri Nuredini gjithashtu informoi për përparësitë dhe aktivitetet strategjike aktuale të zbatuara nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, si dhe gamën e gjerë të projekteve dhe fushave për bashkëpunim të mundshëm, të cilat do të inkurajonin institucionet franceze të ndajnë përvojat e tyre., Dhe gjithashtu një nxitje për kompanitë franceze për të investuar në vend.

Qëllimi i bashkëpunimit është të forcojë bashkëpunimin rajonal, të mbështesë procesin e integrimit evropian dhe reformat për një zhvillim më të shpejtë të qëndrueshëm ekonomik dhe social, duke mbështetur projekte të qëndrueshme mjedisore, në përputhje me Marrëveshjen e Parisit.Të ndryshme
Më shumë
Kërkohet arrest shtëpiak ndaj një personi të dyshuar për fajde 5 qershor 2020
Gjatë një muaji shfrytëzohen 431 mijë ton qymyr, thuajse vetëm për prodhimin e energjisë elektrike26 qershor 2021
Asnjë votë për shkarkimin e Kryetarit dhe Nënkryetarit të Odës së Avokatëve29 maj 2021

Radio Uskana - LIVE
Lil Nas X - Panini