TV LIVE Radio
Teknologji
28 tetor 2020
Shihni se çfarë mund të bëjë një aparat fotografik me 3,200 megapikselë

Shkencëtarët nga Menlo Park, Laboratori Kombëtar me bazë në Kaliforni, bënë fotografitë e para digjitale në botë me një aparat 3,200 megapikselë, duke përdorur një pajisje të përparuar të imazhit të krijuar për të eksploruar hapësirën.

“Ne do të masim dhe katalogojmë rreth 20 miliardë galaktika”, tha Stephen Kahn, drejtor i Observatorit Vera C. Rubin në Kili.

Në atë observator, aparati digjital më i madh në botë do të bëhet qendra e përpjekjeve monumentale për të hartuar qiellin e natës.

Do t’i duhen kamerës rreth 10 vjet për të kapur imazhet më të hollësishme të universit të marra ndonjëherë.

“Shumica e pjesëve të qiellit të natës nuk janë realizuar kurrë në të vërtetë me teleskopë”, tha Kahn. Të ndryshme
Më shumë
Rriten çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni 7 prill 2021
Heshtje në BFI për zgjedhjet e brendshme 9 shtator 2020
Shënohet viktima e dytë nga aksidenti në Trubarevë, ndërroj jetë fëmija 10-vjeçar11 tetor 2020

Radio Uskana - LIVE
Sefë Duraj - Ilaçi Jem