TV LIVE Radio
Nga Vendi
4 maj 2021
Nga 1 korriku do të shfuqizohet roamingu midis gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor

Duke filluar nga 1 korriku, qytetarët nuk do të paguajnë për shfrytëzimin e shërbimeve të roamingut në gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor: Serbi, Maqedoni, Mal i Zi, Shqipëri, Kosovë dhe Bosnjë dhe Hercegovinë.

Më 4 prill 2019, ministrat resorë të ngarkuar me digjitalizimin nga vendet e Ballkanit Perëndimor në Samitin Digjital në Beograd, nënshkruan Marrëveshje rajonale për uljen e çmimeve të roamingut.

Si rezultat i këtyre aktiviteteve më 1 korrik 2019, ish-ministri i administratës dhe shoqërisë informatike Damjan Mançevski njoftoi se më 1 korrik 2021, në fuqi të plotë do të hyjë “Roaming si në shtëpi”, sipas shembullit të vendeve të Bashkimit Evropian. Kjo marrëveshje ishte parakusht për fillimin e procesit për uljen e çmimeve të roamingut edhe me BE-në.

Qëllimi është, më së voni pas 1 korrikut 2021, të vijë në një ulje drastike dhe në fund heqjen e roamingut midis Ballkanit Perëndimor dhe BE-së.

Heqja e roamingut midis vendeve të Ballkanit Perëndimor u njoftua nga Sekretarja e Përgjithshme e Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal, Majlinda Bregu.

“Qytetarët do të kenë pak më shumë para në xhepat e tyre, ato që do të shpenzoheshin duke paguar ato fatura në rajon për shkak të tarifave të shkaktuara nga roamingu. E dyta, mendoj se është e rëndësishme të theksohet se jo vetëm që është rritur numri i njerëzve që përdorin internetin, por gjithashtu kemi kuptuar edhe gjatë pandemisë se është rritur sasia e kohës që njerëzit kalojnë në internet është, gjë që gjithashtu jep një farë peshe të caktuar” tha Bregu.Të ndryshme
Më shumë
Zaev premton zgjidhje për nxënësit shqiptarë në Komunë e Çashkës 7 shtator 2020
ISHP: Ulet numri i të infektuarve dhe të vdekurve nga COVID-19 në Maqedoni26 janar 2021
Mamuti: Vendosja e orës policore e arsyeshme 9 mars 2021

Radio Uskana - LIVE