TV LIVE Radio
Nga Vendi
13 tetor 2021
Qytetarët e Maqedonisë do të mund të udhëtojnë në Britani me certifikatë vaksinimi

Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut me protokolle të reja për Kovid-19 me të cilat Republika e Maqedonisë së Veriut vendoset në listën e gjelbër të shteteve dhe territoreve që iu njihen certifikatat e vaksinimit.

Qytetarët e Republikës së Maqedonisë së Veriut të cilët udhëtojnë në Britaninë e Madhe, dhe të cilët janë të vaksinuar në vend, do të konsiderohen si persona plotësisht të vaksinuar nën këto kushte:

  • nëse posedojnë me vete certifikatën e vaksinimit, për ta dëshmuar statusin e vaksinimit;
  • nëse kanë marrë dozën e plotë të vaksinës (2 doza) të paktën 14 ditë para se të mbërrijnë në Britaninë e Madhe;
  • nëse janë të vaksinuar me ndonjërën nga këto vaksina: Oksford/AstraZeneka, Pfizer BioNTech, Moderna, Jansen;
  • nëse certifikata e vaksinimit si dëshmi lëshohet nga organi nacional ose shtetëror për shëndet publik dhe të jetë në gjuhën angleze, franceze apo spanjole.
  •  

Në ueb faqen e MPJ-së mund t’i ndiqni informacionet më të detajuara dhe më të reja për Kovid protokollet.

Mbetet i pandryshuar rregulli se shtetasve të Republikës së Maqedonisë së Veriut për të hyrë në Mbretërinë e Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandën e Veriut (MB) u nevojitet vizë e vlefshme ose leja e qëndrimit.Të ndryshme
Më shumë
Carovska: Universitetet të koordinohen me autoritetet shëndetësore25 gusht 2021
Pesë viktima dhe 75 raste të reja me Covid-19, shërohen 136 pacientë 4 gusht 2020
Bardhi: 37 mijë persona janë vaksinuar në Kosovë, shpresojmë se tollovitë si dje në Qendër të Vaksinimit të mos përsëriten15 maj 2021

Radio Uskana - LIVE
Aferdita Demaku & Dona Janova - Nuse shko te nana