TV LIVE Radio
Nga Vendi
7 dhjetor 2021
Takim i gjykatësve të Gjykatës Kushtetuese të Maqedonisë së Veriut dhe Kosovës

Mbrojtja e lirive dhe të drejtave kushtetuese, duke filluar nga subjektet që kanë të drejtë të kërkojnë mbrojtje të këtillë, përfshirja e saj, procedura, veprimtaria juridike e vendimeve dhe zbatimi i praktikës së Gjykatës evropiane për të drejta të njeriut, kanë qenë tema e bisedës në takimin e sotëm punues në Shkup të delegacioneve të Gjykatës Kushtetuese të Maqedonisë së Veriut dhe Gjykatës Kushtetuese të Kosovës.

 

 

 

Në takim, siç kumtoi, Gjykata Kushtetuese, janë shkëmbyer ide dhe opinione për mënyrat dhe format e bashkëpunimit të mundshëm të ardhshëm mes dy gjykatave, por edhe përvojat dhe qëndrimet për çështje që janë në kompetencë të tyre.

“Është konstatuar bashkërisht se ekzistojnë ngjashmëri, por edhe divergjenca në këtë pjesë që është e kuptueshme, por ajo që është e përbashkët është se gjatë mbrojtjes së lirive dhe të drejtave të njeriut, të dyja gjykatat i marrin parasysh qëndrimet e Gjykatës evropiane, të shprehura në vendimet e tij”, theksohet në kumtesën e Gjykatës Kushtetuese.Të ndryshme
Më shumë
Carovska deputetëve të VMRO-së u citoi pjesë nga programi parazgjedhor ku premtonin libra shkollorë digjital28 maj 2021
Basha nderon ish-presidentin Rugova21 korrik 2020
Mexhiti: Me tjerë njerëz u mblodhën votat, me tjerë njerëz po bëhet qeverisja10 mars 2021

Radio Uskana - LIVE
Time X Kujtim Aliu Helm