NGA PROF. DR. GAFUR AJRULI
Ushqimet e modifikuara gjenetike nuk duhet të konsumohen sepse janë të përfituara me anë të metodave të gjenetikës inzhinjeringe, duke mbartur gjene për veti të caktura, nga një lloj tek lloji tjetër , të cilat gjene mundsojn paraqitjen e vetive të dëshirushme , te lloji te i cili mbarten këto gjene si p.sh. nëqoftse duam që të mos ngrinë domatet dhe dredhzat në frigorifer , atëher në to mbartet gjeni që vepron si "antifriz", i cili është izoluar nga disa peshqi që jetojn në vendet polare.
Mirpo nga konsumimi i ushimeve të modifikuara gjenetike mund të paraqiten një vargë rrezicesh por më me rëndësi janë:
1. Reaksionet alergjike,
2. Efektet toksike gjatë përdorimitt të tyre,
3. Ulja e vlerave kulitative të ushqimit ,
4. Rritja e sasis kuantitative të ushqimit, por pa cilësi, etj.
Nga këto veprime të ushqimeve të modifikuara gjenetikisht, është mire që të mos përdorim sepse kanë veprim të dëmshëm për shëndetin e njeriut, dukuri e cila lidhet me thënjen e popullit: “Ushqimet e tilla, syri ti hanë e jo goja, por jo të shëndetshëm “.