TV LIVE Radio
Teknologji
15 May 2024
Teknologjia e re e inteligjencës artificiale e Google që “mund të gjejë syzet e humbura”!

Sisteme të tjera të AI janë shfaqur nga Google.

Dhe në një demonstrim të fundit, një prototip i asistentit me AI që funksiononte në një telefon, ishte në gjendje t’i përgjigjej pyetjes së vjetër “ku i vendosa syzet”, shkruajnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi.

Ai vjen një ditë pasi rivali OpenAI lansoi sistemin e tij më të fundit të AI, GPT-4o, i cili përfshinte një prezantim tërheqës në të cilin lexonte shprehjet njerëzore përmes një kamere telefoni dhe komunikonte – rrjedhshëm.

Me këtë, Google duket i prirur të theksojë se mjetet e tij janë po aq të afta për këtë lloj të ashtuquajturi të kuptuarit “multimodal” sa edhe rivali i tij.

Si shenjë e kësaj gare të stilit “çdo gjë që mund të bësh, unë mund ta bëj më mirë”, Google kishte vënë në lojë aftësinë e sistemeve të tij që funksionojnë në një telefon pak përpara njoftimit të OpenAI.Të ndryshme
Më shumë

Radio Uskana - LIVE