TV LIVE Radio
Nga Vendi
3 dhjetor 2020
Tetova përplot me qen endacakë, qytetarët kërkojnë zgjidhje

Një muaj e gjysmë në Tetovë askush nuk merret me trajtimin e qenve dhe kjo ka bërë që qyteti të jetë përplot me qenë endacak. Kompania “Dog&Cat” që ka pasur tender për trajtimin e qenve, ka harxhuar mjetet e ndara, gjë për të cilën e ka njoftuar komunën.

Në qytetin e Tetovës në bazë të stacionit për veterinari janë trajtuar mbi 300 qenë endacak, por kjo nuk mjafton pasi që komunat rurale nuk trajtojnë qentë endacak dhe qyteti për disa ditë mbushet përsëri.

 

“Ka një muaj e gjysmë që është kryer tenderi dhe nuk punohet më, ne kemi dërguar shkresë deri tek komuna që është kryer dhe shpresojmë që në vitin 2021 edhe komunat rurale që të jenë një bashkim i të gjithë komunave që të veprohet njëjtë, se nëse punohet vetëm në një komunë të Tetovës, tash punojmë edhe në Tearcë, duhet shumë kohë për të arritur për atë që duhet”, thotë veterineri DOG&Cate, Ramiz Selmani.

Sipas Selmanit qentë endacak në kohën e vjeshtës dhe dimrit janë më të rrezikshëm.

“Nuk ka ushqim në çdo vend tash dhe janë shumë të rrezikshëm, sidomos në kohën e vjeshtës dhe dimrit rreziku është shumë më i madh se nga vera”, shprehet Selmani.

Qytetarët e Tetovës të anketuar thonë se qentë duhet të trajtohen, por sipas tyre nuk ka kush.

“Ndjehemi të rrezikuar patjetër duhet t’i grumbullojnë”, na tha një qytetar.

“Duhet t’i mbledhin normal çdo qytetar ka rrezik çdo fëmijë ka rrezik”, u shpreh një tjetër.

 

“Po hajt kush t’i mbledhë, duhet që të mblidhen po se di sa kanë gjasa t’i mbledhin”, tha një qytetar tjetër.

Në bazë të prokurimeve publike komuna e Tetovës në fund të vitit 2019 ka ndarë 600 mijë denarë për trajtimin e qenve endacak dhe kjo shumë si duket nuk mund të zgjidh problemin. Ndryshe komuna e Tearcës edhe pse është komunë rurale, ka ndarë 1 milion e 260 mijë denarë për të njëjtin problem.

Më herët për këtë çështje kryetarja e Komunës së Tetovës, Teuta Arifi, në emisionin Click Plus, tha se ky problem kërkon zgjidhje shtetërore. Megjithata ajo shtoi se komuna ka planifikuar në vitin 2021 të ndajë 3 milionë denarë.Të ndryshme
Më shumë
Alternativa: Me ligjin për legalizimin e objekteve ilegale qeveria e Maqedonisë po kontrabandon amnisti për shkelësit e ligjit28 maj 2021
Havertz i kërkon Leverkusenit ta shesë te klubi anglez16 korrik 2020
Rashkovski ka marrë nga 500 euro tarifë mujore prej një këshilltari qeveritar, Prokuroria hapi edhe një hetim kundër tij19 maj 2021

Radio Uskana - LIVE
Aferdita Demaku & Dona Janova - Nuse shko te nana