TV LIVE Radio
Nga Bota
20 qershor 2020
Dita Botërore e Refugjatëve
 

Sot shënohet Dita Botërore e Refugjatëve. Dita Botërore e Refugjatëve synon të tërheq vërejtjen për vuajtjet e dhjetëra milionë refugjatëve në mbarë botën.

Në ditën Botërore të Refugjatëve shumë prej tyre nuk kanë shpresa për kthimin e në atdheun e tyre të mëparshëm. Miliona familje kanë humbur shtëpitë e tyre gjatë konflikteve të dhunës dhe luftës. Prandaj Asambleja e Përgjithshme vendosi që 20 qershori të shënohet si Dita Botërore e Refugjatëve.

Dita Botërore e Refugjatëve është themeluar nga Kombet e Bashkuara për të nderuar guximin, forcën dhe vendosmërinë e grave, burrave dhe fëmijëve të cilët janë të detyruar të largohen nga shtëpitë e tyre nën kërcënimin e persekutimin, konfliktit dhe dhunës.

Evropa aktualisht është duke kaluar në një krizë të refugjatëve e cila ka nisur kur fluksi i madh i njerëzve filluan të ikin nga konflikti në Lindje të Mesme dhe Afrikë.

Të dhënat e fundit e Organizatës së Kombeve të bashkuara tregojnë se mbi 70 milionë njerëz kanë ikur nga vendet e tyre për shkak të luftërave në mbarë botën.

 


Të ndryshme
Më shumë
Todorov dhe Jankullovska mohojnë përfshirjen e VMRO-së në organizimin e “27 prillit”11 janar 2021
Katër viktima dhe 141 raste të reja me coronavirus në Maqedoni15 gusht 2020
Akoma nuk mendohet për orë policore ose karantinë në Maqedoni 6 nntor 2020

Radio Uskana - LIVE
Aferdita Demaku & Dona Janova - Nuse shko te nana