TV LIVE Radio
Nga Vendi
5 shkurt 2021
Qeveria e Maqedonisë: E diela është ditë jo pune

Qeveria e Maqedonisë së Veriut ka paralajmëruar që do të ketë edhe dënime në rast se nuk respektohet “E diela, ditë jopune”.

Nga Qeveria thonë se nisma “E diela ditë jopune” është zgjidhje ligjore për arritjen e barazisë sociale dhe mbrojtjen e të drejtave të punëtorëve, duke shtuar se është shqyrtuar draft-teksti për zgjidhjen ligjore të kësaj nisme.

 

“Për funksionimin normal të shtetit, do të ketë mundësi që subjekte punëdhënëse të caktuara të punojnë në veprimtari të caktuara, duke dëshmuar paraprakisht se nuk do të mund të ndërpritet procesi prodhues. Punëdhënësit tjerë nuk do të lejohen të punojnë. Në raste se do të shkelin ligjin për të punuar të dielën, atëherë do të pasojë dënime të ashpra”, paralajmëroi Qeveria.

Paralajmërohet që punëdhënësit duhet të paguajnë punëtorët që punojnë të dielën në bazë të ligjeve dhe marrëveshjes kolektive, si dhe do të duhet të caktojnë një ditë tjetër për “pushimin e së dielës”.

“Propozim-ligji për marrëdhënie pune, pjesë e së cilës është zgjidhja “e diela ditë jopune” është akoma në përpunim dhe konsultohet me të gjitha palët”, thonë nga Qeveria.Të ndryshme
Më shumë
Një bllokim “i fortë” është në fuqi nga sot në disa pjesë të Austrisë 1 prill 2021
BE-ja do të marrë dy miliardë doza të vaksinës kundër COVID-19, një pjesë edhe për Ballkanin27 nntor 2020
E RËNDË/ 25 vjeçarja abuzon s*ksualisht me të miturën në Vorë28 janar 2021

Radio Uskana - LIVE
Drake, Chris Brown - No Guidance