TV LIVE Radio
Kuriozitete
18 shkurt 2021
Bill Gates mendon se duhet të fillojmë të hamë mish ‘viçi 100 për qind sintetik’

Bill Gates beson se vendet më të pasura duhet të kalojnë në ngrënien e “viçit sintetik 100%” në mënyrë që të ndihmojnë në luftimin e ndryshimit të klimës.

Njeriu i dytë më i pasur në botë hodhi idetë e tij për të zvogëluar emetimet e gazeve serë në një intervistë të re me MIT’s Technology Review.

“Unë mendoj se të gjitha vendet e pasura duhet të hanë 100% viç sintetik”, tha Gates kur u pyet se si të shkurtonin emetimet e metanit. Ju mund të mësoheni me ndryshimin e shijes dhe pretendimi është që ata do ta bëjnë atë të shijojë edhe më mirë me kalimin e kohës”, tha Gates, transmeton Telegrafi.

Gates, libri i të cilit “Si të shmangni një katastrofë klimatike” do të dalë të martën, gjithashtu foli për vështirësitë në trajtimin e emetimeve kur bëhet fjalë për bagëtinë.

Sasia e metanit në atmosferë u rrit masivisht midis 2000 dhe 2017, duke çuar në atë që studiuesit besojnë se mund të jetë një rritje e ngrohjes globale deri në katër gradë Celsius deri në fund të shekullit.

Shkencëtarët paralajmërojnë se ky është një prag i rrezikshëm për të kaluar njerëzimin, duke çuar në një rrezik në rritje të katastrofave natyrore për shkak të përçarjes ekologjike e cila do të shkaktonte uri masive dhe migrim.

“Emetimet nga bagëtia janë pothuajse aq të mëdha sa ato nga industria e karburanteve fosile për metanin”, sipas Dr. Robert Jackson.

Duke folur për problemin në MIT Technology Review, Gates e përshkroi problemin e bagëtisë si “shumë të vështirë” duke vërejtur se edhe përbërësit që zvogëlojnë emetimet e metanit nuk ishin të mjaftueshme.

“Ju mund të mësoheni me ndryshimin e shijes dhe pretendimi është se ata do ta bëjnë atë të shijojë edhe më mirë me kalimin e kohës” shtoi Gates.

Ai vuri në dukje një kompani, Memphis Meats, e cila në fakt bën mish sintetik në një nivel qelizor për të adresuar këtë çështje.Të ndryshme
Më shumë
Përveç testit PCR falas dhe shmangies së pagesave rrugore, kërkohen bileta falas për turistët nga Serbia 7 maj 2021
VMRO-DPMNE: Maqedonia po bëhet Lombardia ballkanike12 qershor 2020
Këshilli për siguri i RMV-së do të diskutojë për personat e ardhur nga Afganistani në vend dhe për sistemin për menaxhim me kriza13 shtator 2021

Radio Uskana - LIVE
Ed Sheeran - South of the Border