TV LIVE Radio
Nga Rajoni
16 korrik 2021
IKSHPK: Uji nga kaptazha e Drenocit është jo i pijshëm, kemi gjetur bakterien E.Coli

Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik ka njoftuar se ekipet kanë vazhduar kërkimin e shkaktarit të helmimeve në Komunën e Deçanit.

Përmes një komunikate drejtuar mediave, IKSHP’ja ka bërë me dije se uji nga kaptazha e Drenocit deklarohet jo i pijshëm.

 

“Në mostrat e ujit të ujësjellësit të datës 13. 07. 2021 nga rajoni i Deçanit, pas kultivimit në terrene ushqyese përmes teknikës së identifikimit me MALDI-ToF, në laboratorët e IKShPK-së në Prishtinë, janë identifikuar disa bakterie jo patogjene. Këto baktere mund të japin indikacion për kontaminim të ujit të pijshëm, kurse në kaptazhën e Drenocit janë izoluar vlera të shtuara të bakterieve koliforme dhe E.coli”, thuhet në komunikatë.

IKSHP’ja ka dal edhe me disa rekomandime për situatën e krijuar.Të ndryshme
Më shumë
Kërçovës i shtohet edhe një magjistër i shkencave juridike 6 dhjetor 2020
Komunat të painteresuara për zbatim të Ligjit për banim23 janar 2021
Rama: Sondazhet, pavarësisht se na nxjerrin fitues, janë vetëm parashikime25 prill 2021

Radio Uskana - LIVE
Projekt Kërçovë