TV LIVE Radio
Nga Bota
14 shtator 2021
E Ardhmja e Pandemisë – Si do të Jenë 6 Muajt e Ardhshëm?

Sipas ekspertëve kjo pandemi nuk do të mbarojë pa prekur shumicën e njerëzve në të gjithë globin.
Për të gjithë ata që shpersojnë se kjo pandemi do të marrë fund së shpejti, shkencëtarët kanë një lajm të keq.

Me gjasë Covid-19 do të arrijë t’i kufizojnë jetët tona shumë më gjatë nga sa kishit menduar.

Sipas parashikimit për 6 muajt e ardhshëm rregullat strikte dhe përhapjet me shpejtësi të virusit do të jenë prezente të paktën edhe 6 muajt e ardhshëm.

Çfarë pritet?
Deri në fund të kësaj pandemie thuajse çdo njeri do të jetë i infektuar të paktën një herë ose i vaksinuar kundër Covid-19.

Sipas ekspertëve kjo pandemi nuk do të mbarojë pa prekur shumicën e njerëzve në të gjithë globin.

Michael Osterholm, drejtues i Qendrës Kërkimore për Sëmundjet dhe Infeksionet në Universitetin e Minesotas thotë se këtë e vërteton pikërisht ngritja dhe ulja numrave të Covid muajt e fundit.

Sipas tij këto të dhëna tregojnë se do të kemi një rritje të shifrave edhe këtë sezon vjeshte dhe dimri.

Këtë rritje e favorizon edhe numri i madhe i personave të cilët nuk janë vaksinuar ende ku personat më vurnerabël mbeten ende në rrezik dhe hapja e shoqërive drejt normalitetit po ashtu.

Osterholm thotë se “Virusi Covid-19 nuk do të ndalet derisa të prekë të gjithë njerëzit në botë.”

Covid krahasuar me pandemitë e tjera
Të dhënat e mbledhura nga pandemitë që kanë prekur botën 130 vitet e fundit, flasin edhe për të ardhmen e Covid-19.

Një ndër pandemitë më të gjata që kanë prekur globin ka zgjatur rreth 5 vite me dy ose katër valë infektimi ndërsa Covid pritet të zgjasë më shumë.Të ndryshme
Më shumë
Lirohet çmimi i benzinës dhe dizelit17 gusht 2020
Qeveria dhe organizatat qytetare janë bashkë në luftën kundër dhunës në baza gjinore 5 shkurt 2021
Barcelona e sheh Cavanin si alternativë të Lautaros25 qershor 2020

Radio Uskana - LIVE
Future - Life Is Good