TV LIVE Radio
Nga Rajoni
25 nntor 2021
Shqipëria ratifikon marrëveshjen me Maqedoninë e Veriut për kontrolle të përbashkëta në vendkalimet kufitare

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë në seancën e sotme ratifikoi marrëveshjen për kontrolle të përbashkëta në vendkalimet kufitare me Maqedoninë e Veriut.

“Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut kanë kontrolle të përbashkëta kufitare sipas të njëjtit model siç e kemi me Kosovën dhe Malin e Zi”, tha ministri i Punëve të Brendshme, Bledi Çuçi.

 

Ai tha se në të gjitha gjashtë vendkalimet kufitare do të ketë vetëm një sportel kontrollues.

“Marrëveshja bazohet në modelet që i kemi me vendet tjera fqinje dhe që i përgatitëm me konsultim me misionin PAMEKA në Shqipëri. Qëllimet kryesore janë lehtësimi i lëvizjes së njerëzve dhe mallit si dhe të rritet bashkëpunimi në interesat e përbashkëta të sigurisë dhe këmbimin e shpejtë të informacioneve me qëllim që të rritet kapaciteti profesional i zyrtarëve të policisë kufitare dhe të kontrollohet cilësia e zbatimit të Ligjit për kontroll kufitar”, tha Çuçi, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Sipas tij të gjithë e kanë të qartë se kjo marrëveshje ka për qëllim që “t’i përforcojë lidhjet me fqinjin tonë”.Të ndryshme
Më shumë
Në 67 komuna votat janë numëruar plotësisht, kurse në Shkup dhe komunat e Shkupit vazhdon ende numërimi18 tetor 2021
Varianti i ri Covid-19, fillojnë kufizimet globale të udhëtimit26 nntor 2021
Regjistrohen 350 raste të reja me COVID-19 në Maqedoni, humbin jetën 20 pacientë 3 shkurt 2021

Radio Uskana - LIVE
Artela Brahimi - Je dashni